DEZINFEKCIJA POTNIŠKE KABINE ALI KLIMATSKEGA SISTEMA VOZILA

Ste v času epidemije COVID-19 imeli znake okužbe, a ste morali zaradi nujnih obveznosti uporabljati vozilo? Ali pa je vaše vozilo uporabljal kdo, za kogar se je kasneje izkazalo, da je okužen?

Predlagamo vam, da z naslednjimi ukrepi poskrbite za zaščito zdravja sebe in ostalih!

  1. Zamenjajte čistilec kabine, ki je glavna komponenta pri čiščenju zraka v notranjosti.
  2. Dezinficirajte klimatsko napravo, ki je pravi raj za različne bakterije, plesni, glive in podobno, oziroma celoten potniški prostor.

Poznamo več načinov čiščenja klimatske naprave oziroma potniškega prostora:

  • Najbolj enostavno je čiščenje kabine vozila s sprejem, ki se ga namesti v kabino in ob predhodni pripravi ustrezno aktivira.
  • Pri metodi s čistilno peno se ta dovaja neposredno v kanale klimatske naprave in uparjalnika.
  • Na voljo pa so tudi druge metode, kjer se za čiščenje uporabljata ozon ali ultrazvok.

Učinkovitost posameznih metod se razlikuje, zato se o ustrezni metodi za vaše vozilo posvetujte s svojim servisnim svetovalcem.

ODGOVORI NA VAŠA VPRAŠANJA

Če notranjost mojega vozila Kia izgleda čista, ali je temu res tako?

Bakterije, virusi in ostali onasnaževalci so nevidni prostemu očesu. Tuči če vaša Kia izgleda čista, so onasnaževalci še vedno prisotni in lahko povzročajo vonjave, alergije, bolezni in druge težave.

Zakaj je potrebno zamenjati čistilec kabine?

Sčasoma postane čistilec kabine manj učinkovit zaradi zasičenosti z delci . Ti preprečujejo pretok zraka skozi ventilacjski sistem in omogočajo prahu in alergenom vstop v klimatsko napravo.

Kakšne so prednosti originalnega čistilca kabine?

Ker je originalni čistilec kabine zasnovan in izdelan posebaj za vaš Kia, se popolnoma prilega, kar pomeni da ni vrzeli kjer zrak lahko vstopa mimo čistilca. Prav tako ima filtrirni material optimalno debelino in površino s točno določenim številom por kar omogoča optimalno ravnovesje med filtracijo in zračnim tokom.

Koliko nevidnih potnikov prevažate v vašem vozilu?

Bakterije in virusi kot je COVID-19 so očem nevidni. Zato, tudi če vaše vozilo izgleda čisto lahko nosi nevidne potnike:

382 tipov bakterij (približno) na kvadratni centimeter v povprečnem vozilu.

356 tipov bakterij (približno) na prestavni ročici.

850 tipov bakterij (približno) v prtljažnem prostoru vozila.

Poovršina povprečnega volana je štirikrat bolj umazana kot straniščna školjka

VZDRŽEVANJE ČISTILCA KABINE IN DEZINFEKCIJA KABINE JE ZELO POMEMBNA

Čistilec kabine je potrebno zamenjati vsakič ko je onesnažen, najkasneje pa vsaki dve leti ali 30.000 kilometrov. Dodatno čiščenje kabine ali dezinfekcija pa naredita še več za še čistejšo notranjost vozila.

PREVERITE TUDI DELOVANJE KLIME

Čas višjih temperatur se že približuje in uporaba klimatske naprave bo kmalu nepogrešljiva. Zato priporočamo pregled njenega delovanja, saj boste s tem omogočili njeno optimalno učinkovitost. Z rednim servisom klimatske naprave v avtu (enkrat letno) se boste izognili morebitnim okvaram, neprijetnim vonjavam in alergijam. Za učinkovito delovanje mora imeti klimatski sistem zadostno količino plina, zato svetujemo, da kontrolo polnila klime naredite vsaj na vsaki 2 leti in tako dolgoročno znižate stroške vzdrževanja.

KLIMO PREPUSTITE STROKOVNJAKOM

Naši strokovnjaki s pomočjo vrhunske opreme opravijo vzdrževanje in servis klime v vašem vozilu ter poskrbijo, da brezhibno deluje. V naših delavnicah pa vam nudimo tudi druge storitve - pregled in diagnostiko vozila ter odpravo vseh morebitnih okvar. Poskrbite, da bo vaše vozilo redno vzdrževano, saj vam bo tako služilo dolgo vrsto let.

Prijavite vozilo na servis

Prijava na servis
Slike so simbolične. Za več informacij glede ponudbe za vaše vozilo povprašajte svojega servisnega svetovalca Kia. Ponudbe so na voljo izključno pri pooblaščenih serviserjih Kia. Pridržujemo si pravico do tiskarskih napak in sprememb. KMAG d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih